×
Menu

7 eenvoudige stappen om je schaatsen te onderhouden

Volg de 7 tips in deze handleiding om de levensduur van je schaatsen te verlengen, zodat je vele jaren van je schaatsen kunt genieten.

Kunstschaatsen evenals ijshockey schaatsen hebben wat onderhoud nodig, om voor een lange tijd het beste uit je schaatsen te halen. Zorg ervoor dat ze altijd onderhouden worden na gebruik.

  1. Draag schaats beschermers - Gebruik altijd harde schaats ijzer beschermers, welke geschikt zijn om op te lopen, wanneer je het ijs verlaat.
  2. Gebruik soakers in je tas - Vervoer je schaatsen met soakers (ook zachte beschermers en ijzer covers genoemd) om te voorkomen dat de ijzers tegen elkaar aan komen of dat je tas scheurt.
  3. Veeg de ijzers droog direct na gebruik - Veeg de ijzers af met een droge doek of een oud T-shirt om te voorkomen dat de ijzers gaan roesten.
  4. Droog de zool los- Neem de binnenzool uit de schaatsen en laat deze afzonderlijk drogen. De schaatsen moet drogen bij kamertemperatuur. Plaats ze niet voor de verwarming of iets dergelijks, omdat dit de vorm en de pasvorm van de zool en de binnenvoering kan veranderen, die vaak uit kunststoffen met een lage smelttemperatuur bestaan.
  5. Bewaar je schaatsen zonder beschermers - Of gebruik soakers van badstof om overtollig vocht te absorberen en om te voorkomen dat je ijzers gaan roesten. Sla je schaatsen niet op in harde skate beschermers, deze zullen juist roest op de ijzers veroorzaken.
  6. Gebruik zuurvrije olie - Smeer de ijzers met een dunne laag zuurvrije olie voor langdurige opslag, om roest ontwikkeling te voorkomen.
  7. Slijp je schaatsen - Af en toe moeten ze worden geslepen, om beter contact met het ijs te krijgen. Hierdoor krijg je een betere controle, waardoor je een vlotte en soepele rit behoudt. Lees ''Schaatsen slijpen''.

Bekijk onze brede selectie van kunstschaatsen en ijshockey schaatsen voor kinderen en volwassenen.

Neem gerust contact met ons op voor advies, mocht je nog vragen hebben. Onze klantenservice staat altijd voor je klaar om je te helpen.

Producten

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden