Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Schaatsen slijpen

De ijzers van je schaatsen slijten en worden bot tijdens gebruik. Het is daarom aan te raden om je schaatsen zo nu en dan te laten slijpen.

Ijshockeyschaatsen

Moderne ijshockey schaatsen hebben een radie-slijping, waardoor het contactgebied met het ijs constant is bij verschillende hoeken tijdens schaatsen op de middelste helft van de ijzers. Zo is er altijd 3-4 cm van het ijzer in contact met het ijs.

Hoe scherper je de ijzers geslepen hebt, de betere grip je hebt en dit maakt je in staat om te stoppen en kortere bochten te maken. Maar hoe scherper de schaats geslepen is, hoe meer vaardigheid je nodig hebt om controle te krijgen over het stoppen en draaien. Met een middel scherpe slijping kun je schuiven (zijwaarts glijden) om te remmen of draaien, wat het stoppen minder abrupt maakt en daardoor makkelijker te controleren.

Kunstschaats

De ijzers van een figuur schaats zijn langer en meer recht en met een hogere kwaliteit staal dan ijshockeyschaatsijzers, daarom hoeven ze minder vaak geslepen te worden. De Scherpte en de nauwkeurigheid van de holle slijpbeurt is echter cruciaal voor de snelheid en wendbaarheid.

Slijpen

Dee meeste ijshallen waar ze schaatsen verhuren, en skate winkels kunnen schaatsen slijpen voor € 4 -8. De prijs van het door hen laten doen en het risico van de ijzers te verpesten als je het zelf doet, maakt dit het niet de moeite waard om het zelf te doen. We bieden nu ook een slijpservice aan bij SkatePro.

Producten

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden