×
MENU

Speed Boots fitting

Maat en Fit
Vergeleken met inline skates fitness, de skeeler boots hebben minder en een hardere vulling. Ook de pasvorm is dichter bij de voet. Dit verhoogt het risico van enkel pijn, zere tenen, brandende zolen, drukpunten. met als resultaat blaren, kleine wondjes en onzekerheid tijdens het skeeleren.

Hierdoor is het belangrijk om skeelers te kiezen die je voeten passen. Zorg ervoor dat je niet een boot krijgt die te groot is.

Warmte molding
Met warmte molding van je skeeler boots bereik je een betere pasvorm, en vervolgens een betere skeeler ervaring. Niet alle, maar sommige moderne skeelers zijn hitte vervormbaar. Sommige boots hebben warmte vervormbaar schuimrubber in de vulling, andere boots hebben en warmte vervormbaar omhulsel (vaak met carbonfiber boots).
Als je een drukpunt van een warmte vervormbare carbon boot wilt verwijderen, raden wij je aan dit zorgvuldig te doen met een föhn. Verplaats de föhn van links naar rechts over het punt minimaal 20 cm van de boot. Neem tegelijkertijd een ronde tool (bijvoorbeeld de achterkant van een schroevendraaier) en oefenen druk uit op get omhulsel en op het punt op hetzelfde moment. Zodra je voelt dat het omhulsel een beetje beweegt, verwijder dan de föhn en laat de boot afkoelen. Herhaal indien nodig.

Wanneer warmte molding laarzen, wij over het algemeen aanraden dat je heel voorzichtig, volg altijd de instructies van de fabrikant, en zijn zich ervan bewust dat de quarantee niet dekken een hoofd gieten gedaan op de verkeerde manier.

Lees ook deze gedetailleerde gids van Powerslide .

Producten