×
MENU

Warmte vorming van Powerslide boots

Thermo Vorming van Binnenschoenen

SHMR-Technologie

SHMR is ook bekend als S uper H eat M ouldable Resin. Deze nieuwe technologie wordt gebruikt in moderne race schoenen. De constructie is volledig anders in vergelijking met schoenen die gebruik maken van thermo plaatjes. We gebruiken een speciaal warmte te vormen epoxy, dat de verschillende lagen carbon fiber combineert. Race schoenen met de SHMR-Technologie kunnen door warmte worden gevormd op elk punt van het omhulsel, als gevolg van de epoxy die overal in het omhulsel en tussen elke laag van het carbon fiber wordt gebruikt. Een ander voordeel is dat de epoxy gevormd kan worden door warmte zo vaak als je wilt, zonder zijn functie te verliezen. De vorm temperatuur voor race schoenen met SHMR-technologie is ongeveer 80-90 graden Celsius, dat erg laag is. Een ander bijeffect van SHMR is de lichte reductie van het gewicht van de schoen.

De volgende race schoenen hebben de nieuwe SHMR Technologie:

Powerslide: Double X, Vision, Vision Junior, Infinity, C8, PH9

Core Racing: Vi-Pro, Icon, Triple X2

Thermo Plaatjes

Deze "old school" technologie is in de meeste te vormen race schoenen, nog steeds een veelgebruikte methode. Thermo plaatjes zijn dunne lagen van door warmte te vormen composiet, die tussen de carbon lagen van de schoen worden geplaatst. Meestal worden thermo plaatjes gebruikt rond de enkel van de schoen. De schoen kan alleen worden gevormd in het gebied waar de thermo plaatjes zijn toegebracht en zeker alleen daar, omdat carbon op zichzelf helemaal niet te vormen is.

Nadelen van thermo plaatjes zijn echter dat het materiaal bros wordt na een select aantal keer het materiaal verhit te hebben. Het materiaal word ook lastiger te vormen nadien. Thermo plaatjes worden NOOIT gebruikt in Powerslide of Core Racing schoenen.

Hoe vorm ik mijn skates door middel van warmte?

Het complete assortiment van de Powerslide en Core Racing carbon schoenen is volledig door warmte te vormen, dankzij onze technologie SHMR oftewel Super Heat Moulding Technology.
Volg de onderstaande stappen om het beste resultaat te krijgen.
Onze schoenen kunnen door warmte worden gevormd met behulp van je oven of een warmte-pistool.

Let op!

De schoen kan door warmte worden gevormd op elk punt. Wij raden je aan de schoen in het frame te houden en de schoen te passen terwijl je zit. Zet nooit je volledige gewicht op de skates gedurende het proces.

- Verwijder de wielen en open de veters en sluitingen.
- Verwarm de oven voor op 80 ° C - 90 ° C
- Plaats de schoen in het midden van de oven
- Laat de schoen ongeveer 10 - 15 minuten in de oven staan, totdat het omhulsel rond de enkels zacht word.

Wees Voorzichtig:

Plaats je voet nooit in een hete schoen, anders verbrand je wellicht je voeten!
Metalen sluitingen en veter ogen kunnen ook je vingers verbranden. Let hiermee op!
- Laat de schoen een beetje afkoelen en test de temperatuur van de schoen met je vinger, voordat je je voet erin zet.
- Strik de veters en sluit alle sluitingen.
- Zorg ervoor dat je been in de juiste skate positie staat.
- Wacht totdat de schoen is afgekoeld.
- Je kunt het plastic uiteinde van een schroevendraaier te gebruiken om oncomfortabele stukjes weg te drukken.
- Herhaal het proces met de andere schoen

Je kan je schoenen zo vaak vormen als je wilt, indien het resultaat niet naar wens is.

Let op:

Zorg ervoor dat je een veilige afstand van ongeveer 20 cm aanhoud vanaf het oppervlak van de schoen, wanneer je een hitte pistool gebruikt. Dit is om te voorkomen dat het materiaal verbrand.

Welke race schoenen zijn te vormen door warmte?

Bijna alle fabrikanten bieden door warmte te vormen skate schoenen aan. Vraag uw plaatselijke dealer of de fabrikant of hij de thermo plaatjes gebruikt, of een vergelijkbare technologie gebruikt net als in Powerslide en Core arRacing schoenen. Vergeet niet, carbon fiber zelf is niet te vormen door warmte. De schoen is niet te vormen zonder een laag van thermo plaatjes. Een uitzondering is de nieuwe SHMR Technology die gebruikt word in de Powerslide en Core Racing carbonfiber schoenen.

Hoe vaak kan ik het vorm proces herhalen?

Met de SHMR technologie kan je het zo vaak herhalen als je zelf wilt.

Schoenen, die zijn gebouwd zijn met thermo plaatjes worden na een paar keer zwakker. Wij adviseren om de schoenen enkel de keren dat het nodig is te vervormen. Als je zelfs na het vorm proces geen fijne pasvorm kan krijgen, is het wellicht een goed idee om te kijken naar op maat gemaakte schoenen.

Waarom duurt het langer voordat Powerslide en Core raceschoenen zacht worden?

Dat komt door de kwaliteit van de epoxy die word gebruikt in de productie! De epoxy wordt zachter bij lagere temperaturen als de kwaliteit slecht is - daardoor word de schoen sneller en makkelijker zacht. De meeste skaters denken dat dit goed is, maar het tegendeel is het geval. Wij gebruiken alleen hoge kwaliteit epoxy voor AL onze Powerslide en Core Racing schoenen. Dit betekent dat hogere temperaturen nodig zijn om het epoxy materiaal zacht te maken en daardoor duurt het wat langer.

Schoenen met omhulsels die snel zacht worden hebben soms het probleem, dat ze al beginnen te vervormen in de auto, wanneer er direct zonlicht op komt te staan.

Producten