MENU
×

Aankoop van ijshockey schaatsen

Deze gids is bedoeld voor gebruik vóór, onder en na de aankoop van schaatsen voor hockey of ijshockey.

Voordat je hockey schaatsen koopt

Er is een groot verschil in kwaliteit, pasvorm en grootte tussen de vele hockey merken.
Over het algemeen staat de prijs en kwaliteit in verbinding.

Gebruik deze tabel als vuistregel voor de kwaliteit en de selectie van de grootte:

Merk Kwaliteit Zoek naar schaatsmaat
CCM +++ Ong. ½ maat groter dan schoenmaat
Bauer +++ Ong. hetzelfde formaat als schoenmaat
Sherwood ++ Ong. ½ maat groter dan schoenmaat
Final ++ Ong. ½ kleiner dan schoenmaat
Graf ++ ?
Mission ++ Ong. 1 maat kleiner is dan schoenmaat
Nike + Ong. ½ kleiner dan schoenmaat
Tour + Ong. hetzelfde formaat als schoenmaat

Als je nog steeds in de groei zit kan je ervoor kiezen om je skates ½-1 maat groter te kopen, zodat je ze langer kunt gebruiken, voordat je eruit groeit. Let wel op, want als je ze te groot koopt zullen ze niet goed meer ondersteunen en zal je stabiliteit en kracht verliezen onder het schaatsen.

Bij het kopen van hockey schaatsen

Probeer de schaatsen te passen met de sokken die je aan wilt trekken onder het schaatsen.
Probeer meer dan één model schaatsen, om de pasvorm en kwaliteit goed te vergelijken.
Wees bewust dat sommige duurdere hockey schaatsen de mogelijkheid hebben de schoen door warmte te vormen, zodat je een betere pasvorm hebt na aankoop. Bij het kopen van dit type schaatsen hoeft de schaats niet 100% goed te passen, omdat je ze door hitte aan je voet kan laten vormen.

  1. Maak de veters los zodat je voet makkelijk in de schoen glijdt. Druk je tenen zo ver naar voren als je kunt. De maat past je wanneer je slechts een vinger achter je hiel kan zetten in de schoen.
  2. Trek beide schaatsen aan. Strik de schaatsen stevig, maar niet te strak. Sta op en loop rond om de schaatsen goed aan te voelen. Er mag geen sprake zijn van pijnlijke drukpunten.
  3. Duw de hiel helemaal terug om te controleren of je over de juiste ondersteuning voor de hiel beschikt. Je hiel mag niet in staat zijn om te bewegen, wanneer je hiel helemaal achterin de schoen is gedrukt
  4. Zorg dat er ruimte is voor het midden van de voet en de tenen en dat er geen sprake is van enige pijnlijke drukpunten.
  5. Buig je knieën. De schaats moet flexibel zijn en je de mogelijkheid geven om je kniën goed te buigen, om een goede schaats positie te krijgen.
  6. Zet zijwaardse druk op de schaats. De schaats moet stijf zijn en je veel steun geven, zodat je comfortabel en krachtig kan schaatsen.

Populaire producten