Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Zo vervang je wielen

De wielen zijn onderdelen die het snelst aan vervanging toe zijn. Wanneer je nieuwe wieltjes hebt, zullen ze vaak als nieuw aanvoelen. Gelukkig is het niet moeilijk om de wieltjes te vervangen. Volg deze handleiding en het gaat helemaal goed komen.

Benodigdheden: Een skate tool of een inbussleutel (Het zou zo kunnen zijn dat je 2 tools nodig hebt, aan beide kanten van de skate 1) Zie hier alle gereedschappen.

Gebruik de tool(s) om de assen los te draaien, zoals je ziet zou het zo kunnen zijn dat je twee tools nodig hebt.

Wanneer de as volledig los is, kan je deze eruit halen en het wiel ook verwijderen uit het frame.

Wanneer je bezig bent met het vervangen van de wieltjes, is het ook verstandig om het frame en de lagers schoon te maken. We adviseren om dit te doen met een droge doek.

Gebruik de tool om de lagers te verwijderen uit het oude wiel. Wanneer je de lagers opnieuw wilt gebruiken in de nieuwe wieltjes, maak ze dan even schoon met een droge doek.

Guide: Hoe je de lagers verder kunt schoonmaken

Naast de lagers zitten er ook spacers in de wieltjes. Spacers zullen ook gebruikt moeten worden bij de nieuwe wieltjes, mocht je dezelfde willen gebruiken, maak deze dan ook zeker even schoon.

Plaats de lagers en spacers in het nieuwe wieltje. Lagers moeten erg strak in het wieltje zitten, wanneer dit niet het geval is, zal het 'play' opleveren en dit moet voorkomen worden.

Het nieuwe wiel is klaar voor gebruik. Plaats het nieuwe wieltje terug op de lege plek in het frame.

Stop de as door het wieltje heen en plaats de schroef aan de andere kant van het frame. Draai de schroef vast met de skate-tool. Het schroefje moet goed vastgedraaid worden, echter niet te hard, aangezien het wieltje anders niet vrij zal draaien.

Je zult de procedure voor alle wieltjes moeten herhalen. Het zou zo kunnen zijn dat de wieltjes groter lijken dan de oude, aangezien deze natuurlijk wat zijn versleten. Je zal met de nieuwe wieltjes sneller kunnen rijden, neem zeker tijd om te skaten, wanneer je nieuwe wieltjes net onder de skates zitten!

Producten

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden