×
Menu

Heelys kopen

Heelys schoenen zijn meer dan alleen schoenen. Alle Heelys hebben een verwijderbaar wiel in het achterste gedeelte van elke schoen, waardoor je de mogelijkheid hebt om te schakelen tussen lopen en skaten wanneer je maar wilt. Met talloze modellen en verschillende ontwerpen en functies zijn deze rolschoenen een belangrijke modetrend geworden, voor een groot deel van de bevolking. Deze handleiding helpt je bij het vinden van de juiste Heelys schoenen met wieltjes.

Je bent meer dan welkom om contact met ons op te nemen voor verdere vragen.

Welke Heelys schoenen moet ik kiezen?

Hoewel Heelys schoenen met wielen ​​bekend staan om hun kleurrijke ontwerpen, moet je meer dan alleen het uiterlijk van de schoenen overwegen wanneer je beslist welk paar je wilt. Alvorens het kopen, moet je overwegen of je Heelys wilt met of zonder voering, en of je een paar Heelys schoenen met één of twee wielen in de hiel van elke schoen wilt.

Heelys met één wiel

Met slechts één wiel in elke schoen, kun je in een mum van tijd gemakkelijk de wielen uit de schoenen halen, wanneer je maar wilt. Bovendien zijn de één wiel Heelys zeer geschikt voor het maken van snelheid en gemakkelijk manoeuvreren. Maar het is wel iets moeilijker te balanceren op één wiel in plaats van twee, sommige mensen vinden het lastiger om Heelys met één wiel te gebruiken.

Heelys met twee wielen

Heelys met twee wielen is een meer recente uitvinding en nadat ze op de markt kwamen, zijn ze zeer populair geworden. De twee wielen zorgen voor meer stabiliteit, controle en zijn gemakkelijk om op te skaten. Als je jezelf een beetje uit wilt dagen, of als je gewoon Heelys wilt uitproberen met één wiel, kun je het voorwiel van elke schoen verwijderen.

Voering of geen Voering?

Of Heelys komen met of zonder voering heeft niet alleen invloed op hoe comfortabel ze zijn, het beïnvloedt ook de maat. Als je Heelys wilt zonder zonder voering, moet je de schoenen meestal een maat kleiner kiezen dan je normale schoenmaat. Heelys mét voering, raden we juist weer een maat groter aan dan je eigen schoenmaat. Om erachter te komen welke maat je kiezen moet, lees onze Heelys maattabel.

Heelys met Klittenband of Heelys Heelys met veters?

Je kunt Heelys met klittenband vinden en Heelys met veters, en zelfs Heelys met beide. Dus, welke te kiezen? Hoewel schoenveters populair zijn, zijn er ook een aantal mensen die beweren dat klittenband schoenen de betere keuze zijn. Het hangt af van persoonlijke smaak, maar voor kinderen die het moeilijk vinden om de veters van hun eigen schoenen te strikken, kan klittenband de betere oplossing zijn van de twee.

Hoe maak ik gebruik van de schoenen met wieltjes?

Deze schoenen met wielen zijn voor mensen van bijna alle leeftijden en niveaus. Hoewel de techniek van van het ''Heelen'' vergelijkbaar is met inline skaten, is het niet precies hetzelfde en kan het nodig zijn om een ​​beetje oefenen voordat je het gevoel hebt dat je de techniek volledig onder de knie hebt. Om te skaten, zet je gewicht op de hiel van de schoen. Wanneer je wilt remmen en weer wilt beginnen te lopen, zet dan je gewicht op je tenen en ren totdat je de controle krijgt en weer in staat bent om te stoppen. Een andere mogelijkheid is om je tenen op te tillen en de hiel van de schoen over de grond te slepen, om zacht te remmen.

Heelys zijn vooral bedoeld voor transport en het meest geschikt voor vlakke oppervlakken zonder gravel en vuil. Maar als je een ervaren rijder bent, kun je Heelys kopen met integrated grind plates en beginnen met grinden op rails en stoepranden.

SkatePro