Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Buying snowboard boots

De keuze van snowboard boots hangt af van je niveau, schoenmaat en of je wilt snowboarden op de piste, in het park of in de off-piste. Bovendien speelt je voorkeur voor een veter systeem ook een rol.

Pasvorm voor Snowboardschoenen

Een snowboard boot moet redelijk strak zitten, zodat het puntje van je tenen nog net de voorkant van de boot aanraakt, maar het nog steeds mogelijk is om je tenen op en neer schommelen. Om een ​​optimale pasvorm te bereiken, moet het mogelijk zijn je hiel maar minimaal omhoog te bewegen, bij voorkeur helemaal niet, na het strikken van de veters.

Het wordt aanbevolen om de binnenschoen een halve maat kleiner of dezelfde grootte als je normale schoenmaat te kiezen, aangezien de boot wat wijder wordt en zich aan je voet aanpast nadat je ze een tijdje hebt gebruikt.

Snowboardschoenen worden gemeten in EU-maten.

Flex

  • Een zachte boot flex is meer vergevingsgezind en stabiel, wat het optimaal maakt voor park rijden, maar ook voor beginnende en iets gevorderde snowboarders.

  • Een harde flex wordt vaker gezien bij snowboardschoenen voor off-piste en piste rijden, want het biedt meer grip en stabiliteit. Met een stijver boot ontwerp is er ook een snellere reactie op je bewegingen.

Veter Systemen

We hebben de drie vetersluiting systemen bij SkatePro als volgt gecategoriseerd:

  • Traditionele veters, zoals in normale schoenen. Het duurt wat langer om ze te strikken, maar je weet wat je krijgt en ze zijn gemakkelijk te vervangen als ze versleten zijn.
  • Speed ​​veter systeem bestaand uit een enkele of twee veters. Het systeem vereist één keer trekken om de hele boot aan te spannen. Dit maakt het snel en eenvoudig om je boots aan te krijgen en geeft een goede pasvorm.
  • BOA vetersysteem bestaat ​​uit kleine stalen draden, die gemakkelijk aangespannen worden met een eenvoudig sluitsysteem dat voor een evenwichtige pasvorm zorgt.

Producten

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden