×
Menu

Aankoop van elleboogbeschermers

Deze gids zal je helpen om de juiste elleboog bescherming te kopen.

Hockey elleboog pads zijn ontworpen om je te beschermen tegen kneuzingen en gebroken botten als je valt of geraakt wordt door een stick.

De elleboogbeschermers dekken niet alleen je elleboog, maar beschermen ook je bovenarm en een deel van je onderarm.

Maat

Je kunt je maat vinden door het dragen van schouder bescherming en handschoenen. Meet vervolgens de afstand tussen de onderkant van het schouderstuk en de rand van de handschoen. Het is belangrijk dat de elleboog beschermer de juiste lengte is. Als het te lang is zal het in de weg zitten met de handschoen en als het te kort is komt er een ruimte tussen de elleboog bescherming en handschoen.
De grootte van de elleboog bescherming verschilt van merk tot merk. Deze tabel zal je begeleiden naar de juiste maat op basis van je metingen op je arm en je lengte.

Model Maat Hoogte (circa)
Kinder 20 cm < 122 cm
Junior Small 25 cm 122 - 135 cm
Junior Medium 28 cm 135 - 147 cm
Junior Large 31 cm 147 - 160 cm
Senior XSmall 31 cm 147 - 168 cm
Senior Small 34 cm 162 - 183 cm
Senior Medium 36 cm 173 - 193 cm
Senior Large 39 cm > 183 cm

De meeste elleboogbeschermers kunnen in maat worden verstelt met het klittenband. Zo kunnen ze gemakkelijk worden aangepast aan de individuele grootte van een arm.

Kwaliteit

Goede elleboogbeschermers staan je toe ​​om vrij te bewegen terwijl ze tegelijkertijd je arm beschermen ongeacht de positie waar die in is. Het is ook belangrijk dat de vulling (bij voorkeur gel) in goede staat is om je de beste bescherming te geven.

Zie onze selectie van elleboog bescherming voor Fitness , ijshockey en Inline/street hockey .

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden