×
Menu

Garantie op decks?

Helaas bestaat er geen deck dat alles kan weerstaan. Decks geproduceerd voor stunts worden vaak blootgesteld aan extreme druk, vooral tijdens landingen, en hebben dus een beperkte duurzaamheid.

Over het algemeen geldt, hoe lichter het deck is, hoe korter de levensduur van het deck. Daarnaast hebben ook de frequentie en de ruwheid van het gebruik een zeer grote invloed op de levensduur. Alle goede rijders die stunts uithalen op hun step, ervaren dat het deck zal breken na slijtage.

Dus hoe kun je beslissen of een klacht betreft een deck zal worden aanvaard, of dat het een gevolg is van slijtage?


Voorbeeld van wanneer een defect deck soms onder de garantie valt
Hier zie je een foto van een deck dat wordt gebroken binnen de garantie periode van 2 jaar. Het deck is op de lasnaad gebroken.

Zoals je kunt zien op de 2 foto's, is het deck gebruikt voor stunts en heeft normale gebruik sporen aan de onderkant van het deck. Ook is er niets aan het deck veranderd/aangepast. Als er een fabrieksfout in het deck zit of onderdelen ontbreken (in dit geval de typische fabrieksfout van een zwakke lasnaad) zal de klacht worden aanvaard en krijg je een nieuw deck.

Voorbeeld van een kapot deck dat buiten de garantie valt


Als het deck versleten is zoals in deze afbeelding, dan is de stevigheid van het deck door slijtage verminderd. De klacht zal in dit geval worden afgewezen. ongeacht de leeftijd van het deck. Een klacht betreft een step die veranderd/aangepast is (met gaten, gemonteerd met niet-standaard onderdelen etc.) zal altijd worden afgewezen.

Ten slotte nog wat tips over hoe je je deck zo lang mogelijk mee laat gaan:
- Altijd landen met je knieën gebogen om de schok van de landing te absorberen
- Heb alles aan de step altijd goed aangespannen, zoals schroeven, assen en headset
- Vermijd grinden op ruwe oppervlakken
- Beperk de hoeveelheid fly outs
- Gooi nooit met je step!

SkatePro