MENU
×

Zo span je de schroeven aan van je Globber step en vervang je de

Het is altijd een goed idee om de bouten van je Globber step een keer in de zoveel tijd na te spannen, om ervoor te zorgen dat deze goed onderhouden blijft soepel loopt. Als je het idee hebt dat de wielen naar buiten staan, kan dit goed te wijten zijn aan loszittende schroeven en/of een versleten veer. Lees mee en leer hoe je eenvoudig de schroeven aan kunt spannen en de veer kunt vervangen.

Als je kind op zijn/haar Globber step staat, en ervaart dat de wielen naar buiten drukken en het deck over de grond heen schaaft, zou je kunnen denken dat je kind te groot is geworden voor de step. Echter, hoef je waarschijnlijk alleen maar de schroeven vast te draaien. In sommige gevallen kunnen de wielen die naar buiten drukken ook duiden op een gebroken veer in het frame. De veer is een onderdeel dat slijtage ondervind en kan worden vervangen. Zorg er daarom voor dat je de veer controleert, wanneer je de schroeven gaat naspannen.

Klaar om te beginnen

Volg de stappen hieronder en je Globber step zal een mum van tijd weer klaar voor gebruik zijn.

Te gebruiken gereedschap:

  • Ster schroevendraaier
  • Twee M5 Inbussleutels
  • Twee M4 Inbussleutels
  • Mogelijk een veer

Let goed op bij het demonteren van je step. Zorg ervoor dat je niet vergeet in welke volgorde de onderdelen van de step afgehaald worden, om eventuele problemen tijdens het monteren te voorkomen. Neem bij twijfel altijd contact op met SkatePro voor advies.

1.

Neem je schroevendraaier en draai de 6 schroeven los. Je kunt nu het deck (het roze deel in de afbeelding) verwijderen.

2.

Je kunt nu het deck (het roze deel op de afbeelding) verwijderen.

3.

Neem je twee M5 inbussleutels. Draai en verwijder de 2 assen weergegeven in de afbeelding hierboven door het plaatsen van een inbussleutel aan de ene kant en de andere inbussleutel aan de andere kant. Nu kun je de wiel constructie (zie volgende foto) losmaken.

Zorg ervoor dat je de spacer ringen niet verliest - ze zouden kunnen vallen tijdens het verwijderen van de assen.

4.

Span de assen aan met twee M4 inbussleutels door het plaatsen van een inbussleutel aan elke kant.

Je bent nu klaar om je step weer in elkaar te zetten en je kunt direct door naar stap 6. Echter, als het veertje gebroken is, ga dan naar stap 5.

5.

Draai de assen los en verwijder ze met twee M4 inbussleutels. Je kunt nu het veertje verwijderen en vervangen met een nieuwe.

6. Monteer de step opnieuw door het volgen van alle voorgaande stappen in omgekeerde volgorde. Zorg ervoor dat alle bouten zeer goed vastgedraaid worden.

Als je twijfels hebt, zorg ervoor dat je contact opneemt met SkatePro voor advies. Verkeerde montage kan leiden tot kapotte onderdelen.