MENU
×

Wielen voor derby rolschaatsen

  Filter
Merken
Wiel Diameter
Wielbreedte
Wielhardheid

Kies de juiste Rollerderby wielen

Tijden een rollerderby gebruik je alleen indoor wielen om dat je indoor speelt.

Als je begint met je zoektocht naar derby wielen die aan je vereisten voldoen, is het belangrijk om de juiste balans tussen de wielen, de vloer en jezelf te vinden. Het belangrijkste aspect om over na te denken is de hardheid, ook wel durometer genoemd. Hier zijn een aantal dingen om over na te denken bij het kiezen van de juiste hardheid:

  • Op een vloer met veel grip heb je harder wielen nodig, 93-99a.
  • In de meeste indoor hallen worden vaak 93-95a wielen gebruikt.
  • Om te voorkomen dat je uitglijdt op een gladde vloer kun je beter zachtere wielen gebruiken, 88-92a.

Het gewicht van de skater is ook van invloed op de keuze van wielen, omdat een zwaardere skater vaak hardere wielen nodig heeft. Maar het is meestal het beste om verschillende wielen te proberen en te zien welke het beste voor jouw zijn.

Welke wiel diameter moet ik kiezen?

De diameter van derby wielen is ook gebaseerd op je persoonlijke voorkeur. Een standaard wiel heeft een diameter tussen de 59 - 62 mm. De breedte is of standaard of "slim" (smal). De standaard breedte is erg populair, maar sommige kiezen liever voor een wendbaar slim wiel. Een slim wiel heeft minder grip dan een standaard maar dit kan gecompenseerd worden door een zachter wiel te gebruiken.

Let op: Sommige skaters willen graag een mix van verschillende hardheden onder hun rolschaats hebben, zodat ze het beste uit alle aspecten van de wedstrijd kunnen halen. Als je hier ook mee wilt gaan experimenteren moet je wel dezelfde diameter voor alle wielen kiezen.