×
Menu

Derby Rolschaatsen

  Filter
Merken
Schoenmaat

Goed te weten

Als je rolschaatsen nodig hebt voor roller derby, is dit de categorie waar je moet zoeken. Sommige rolschaatsen zijn roller derby schaatsen, maar anderen zijn net zo geschikt voor dansen of fitness.

Wat onderscheid roller derby rolschaatsen van andere rolschaatsen?

Roller derby rolschaatsen zijn rolschaatsen met een lage boot. Het gevolg van de lage boot is dat je weinig tot geen enkel ondersteuning hebt, in plaats daarvan krijg je flexibiliteit. Roller derby skates hebben boots gemaakt in leder, kunstleder of nylon. Het frame is gemaakt van nylon of aluminium. Dit soort rolschaatsen zijn over het algemeen geschikt voor Derby, maar ze kunnen ook worden gebruikt voor dans, jam kunst en fitness. Lees de beschrijving van elk paar rolschaatsen om uit te vinden of ze speciaal zijn ontworpen voor roller derby of dat ze voor een meer algemeen gebruik bedoeld zijn.

Wat is roller derby?

Roller derby is een Amerikaanse sport die populair werd in de jaren 1930 en 1940. Oorspronkelijk was de sport een race tussen twee teams. Maar al in de jaren 1930 ontwikkelde de sport zich in de sport met het soort contact die het vandaag heeft. Roller Derby werd altijd gespeeld door zowel mannen als vrouwen, en hoewel er nog een aantal roller derby teams voor mannen zijn, wordt de sport vandaag de dag vooral gespeeld door vrouwen.

In roller derby spelen er twee teams tegen elkaar met 5 spelers per team. Elk team kiest een jammer, die de scorende speler is. De andere 4 spelers zijn blockers.

Roller derby is een entertainment sport, dat wordt geuit op verschillende manieren. De deelnemers hebben meestal een roller derby naam, die een woord speling van een beroemde naam of een fenomeen zou kunnen zijn. Sommigen gebruiken hun naam zelfs om een ​​alter ego te creëren, die ze spelen tijdens het skaten. Vaak krijgen de toernooien ook een naam met een woord speling.

Wanneer je roller derby speelt, is het belangrijk om bescherming te dragen, zoals een helm, pols beschermers, elleboog- en kniebeschermers en mouthguards (bitjes).

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden