×
MENU

Pogo stick

Met een Pogo stick spring je wel 2,8 meter hoog!

De pogo stick is een springstok die gebruikt wordt voor de sport Extreme Pogo, beter bekent als Xpogo. De pogo stick is ontwikkeld uit de springstok, maar in tegenstelling tot de speelgoed uitvoering is de pogo stick duurzamer en een high-performance uitvoering - gemaakt voor stunts.

De stunts worden vaak gedaan in stedelijke omgevingen, omdat de Pogo stick makkelijk mee te nemen is en je hebt niet veel ruimte nodig om er stunts uit te voeren. Misschien heb je ooit een speelgoed springstok geprobeerd, maar onze pogo sticks zijn veel beter dan de speelgoed springstokken, je wilt ze zeker niet proberen zonder helm. Op on top model kun je tot wel 2,8 m hoog springen.

De ontwikkeling van de Pogo stick

Springstokken of pogo sticks zijn een aantal jaren bekend. Veel mensen associëren ze met speelgoed voor kinderen. Maar ergens in het begin van het nieuwe millennium is de actie sport Xpogo ontstaan, en een aantal mensen begonnen met het stunten op hun pogo sticks. Op dit punt waren de extreme pogo sticks nog niet uitgevonden. In 2004 kwamen de eerste extreme pogo sticks op de markt. Deze pogo sticks zijn ontworpen om langere en zwaardere rijders te kunnen dragen dan dat de klassieke pogo sticks kunnen. Bovendien hadden ze meer geavanceerde springveren dan de conventionele stalen veren. De pogostick fabrikanten blijven de materialen en technologieën ontwikkelen om duurzame, hoogwaardige pogo sticks maken.

Als je op zoek bent naar een nieuw avontuur vol plezier, actie moet je dit zeker geprobeerd hebben!