MENU
×

Pogo stick

  Filter
Merken

De pogo stick is een soort springstok gebruikt voor stunts en de actie sport Extreme pogo, ook wel bekend als Xpogo.

De pogo stick is een ontwikkeling van de klassieke springstok, maar in tegenstelling tot de speelgoed versie van springstok is de pogo stick een meer duurzame, high performance versie, gebouwd voor stunts. De stunts worden vaak gedaan in stedelijke omgevingen, omdat de Pogo stick makkelijk mee te nemen is en je hebt niet veel ruimte nodig om er stunts uit te voeren.

De ontwikkeling van de Pogo stick

Springstokken of pogo sticks zijn een aantal jaren bekend. Veel mensen associëren ze met speelgoed voor kinderen. Maar ergens in het begin van het nieuwe millennium is de actie sport Xpogo ontstaan, en een aantal mensen begonnen met het stunten op hun pogo sticks. Op dit punt waren de extreme pogo sticks nog niet uitgevonden. In 2004 kwamen de eerste extreme pogo sticks op de markt. Deze pogo sticks zijn ontworpen om langere en zwaardere rijders te kunnen dragen dan dat de klassieke pogo sticks kunnen. Bovendien hadden ze meer geavanceerde springveren dan de conventionele stalen veren. De pogostick fabrikanten blijven de materialen en technologieën ontwikkelen om duurzame, hoogwaardige pogo sticks maken.

Pogo sticks zijn voor iedereen die een nieuwe, leuke actie sport wil proberen en er zijn verschillende stunts uit te proberen, zoals stick flips en back flips.