×
Menu

SUP leashes

Blijf verbonden aan je board

Je wilt niet veel tijd verliezen door je SUP achterna te zwemmen. Je wilt juist zo veel mogelijk op je board staan. Daarom is een surf leash of SUP leash een belangrijk onderdeel van je set. Zonder board leash kan je board als het een beetje waait of door de golven buiten je bereik zijn in een paar seconden. Als je verder op zee bent kan dit zelfs gevaarlijk zijn, dan kan een eenvoudige leash voorkomen dat je board wegdrijft.

Dus als je snel even een SUP leash wilt aanschaffen, doe je er goed aan om toch over een aantal dingen na te denken. Één van die dingen is de vraag of je een lijn of spiraal leash wilt. Het voordeel van een spiraal SUP leash is dat deze niet in het water hangt. Daarom kiezen veel race SUP'ers voor een spiraal leash, zodat deze geen weerstand bied in het water. Een lijn leash is nog steeds de meest gebruikte leash, die bijna iedereen gebruikt.

Waar maak ik mijn SUP leash aan vast?

Waar je de SUP leash vastmaakt aan jezelf kan nogal verschillen, maar vaak maakt men de leash vast aan de enkel of kuit. De kuit is vaak favoriet bij surfers die veel over hun board lopen tijdens het surfen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden