×
Menu

IJshockey stick tape

Hoe breng je hockey tape aan?

Als je de levensduur van je ijshockey stick wilt verlengen adviseren we dat je je houten stick omwikkeld met een ijshockey tape. Dit geeft je ook een betere controle over de puck en het geeft je de mogelijkheid om meer effect aan de puck te geven als je deze wegschiet. Je kunt er ook voor kiezen om het hele blade in te tapen of alleen het gedeelte waar je normaal gesproken de puck mee raakt. Dit is een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Je begint door het aanbrengen van tape op de randen van het blade. Dan neem je de tape rol en begin je bij de "toe" en wind het er helemaal omheen totdat je bij de "heel" uitgekomen bent. Voor het beste resultaat adviseren we om wat wax te gebruiken nadat de tape geplaatst is. Het soort wax is niet zo belangrijk, het kan van alles zijn van skiwax tot de wax van een oude kaars.

Maak een knop aan het uiteinde van je stick

Sommige spelers vinden het ook fijn om ijshockey tape op het uiteinde van hun stick te hebben omdat dit hun meer grip en beter gevoel over de hele stick geeft.

Veel ijshockey sticks hebben geen knop aan het einde van de stick, maar sommige spelers vinden het fijn om deze knop te hebben zodat ze de hockey stick weer snel op de juiste plaats in hun hand kunnen hebben. Als je ijshockey tape gebruikt is het makkelijk om deze knop te maken door een stukje servet te gebruiken. Als je de hockey tape heel strak om het servet heen wikkelt krijg je een heel mooi effect. Als je bedreven raakt in het plaatsen van de grip tape, kun je gaan experimenteren met verschillende patronen en zelfs met het plaatsen van een koort onder de hockey tape voor meer grip.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden