×
Menu
  Terug

Hoe je je eigen skatepark in handen krijgt

Als je droomt over het bezitten van je eigen skatepark hebben we enkele ideeën om deze droom uit te laten komen.

Er zijn niet veel dingen die het gevoel van het binnenstappen van een nieuwe en goed ontworpen skatepark verslaan, en in de afgelopen jaren hebben we skateparken overal de kop zien opsteken, bijna in elke grote stad - wat geweldig is. Voor degene onder jullie die in een afgelegen gebied wonen, is dit best lastig, omdat urenlang vervoer zorgt voor het verspillen van veel kostbare tijd op de ramps.

Maar wees niet ongerust - met een beetje geld en een toegewijde arbeidsinspanning kun je je eigen setup binnen een paar uur in de tuin of op straat bouwen, afhankelijk van welke optie je kiest.

Koop of bouw en laat je verbeelding de vrije loop

Als het bouwen van je eigen skatepark vanaf nul klinkt als een onwaarschijnlijke taak, kun je een paar van de elementen kopen. Freshpark en Rampage produceren een reeks hoogwaardige ramps, rails en fly-outs, die ideaal zijn voor thuisgebruik, scholen en lokale skateparken. We garanderen je, dat je versteld zult staan over hoe leuk een eenvoudige fly-out kan zijn - voor een klein prijsje. Hier zijn een paar voorbeelden:

Bekijk ook eens deze skatepark elementen van Freshpark en Rampage.

Met een paar van deze elementen heb je honderden combinaties en lijnen waaruit je kunt kiezen, en het is je echte kans om het skatepark van je dromen te maken. De producten van Freshpark en Rampage kunnen eenvoudig worden gecombineerd met je eigen thuis gemaakte constructies.

Hier zijn een paar voorbeelden:

  1. Quarter pipe - Een enkele transitie ramp.
  2. Bank - Een kleine sprong met platte zijkanten.
  3. Flat rail - Een platte of cilindrische metalen paal gebruikt voor slides en grinds.
  4. Fly out / Launch ramp - Een kleine sprong met een transitie.
  5. Pyramid / Fourway funbox - Een ramp met vier zijden en een plat gedeelte aan de bovenkant.
  6. Mini ramp - Stelt de quater pipe voor maar gewoonlijk 150 cm of kleiner.

Wil je bouwen? Kies een element

Funboxes, mini ramps, quarter pipes, rails, launch ramps en nog veel meer - je snapt het wel. Er zijn behoorlijk veel verschillende elementen om uit te kiezen voor je doe-het-zelf project.

In dit artikel focussen we op de verschillende stappen in het proces van het bouwen van een kleine constructie zoals bijvoorbeeld een mini ramp. Als je droom een bowl of een 3.66 meter bij 4.88 meter half pipe tussen de rozentuin en de garage bevat, heb je professionele hulp nodig. Het ontwerpen en bouwen van een bowl of een half-pipe van dat formaat is een vorm van kunst en zeer duur.

Kies de juiste materialen

De volgende stap is het uitkiezen van de juiste materialen voor het project.

Als je in een gebied met lange winters, regelmatig storm of een zeer vochtig klimaat woont, wil je de materialen kiezen die deze omstandigheden kunnen weerstaan. Zeker als je het hebt over multiplex, zorg er dan voor dat het water bestendig is.

Als alternatief kun je de constructie bedekken als deze niet wordt gebruikt en uit elkaar halen om gedurende de herfst en winter te stallen.

Een van onze skatepark ontwerpers Anders Pödenphant heeft vele mini ramps in Denemarken gemaakt, waar regen en sneeuw regelmatig voor komt. Zijn beste advies voor doe-het-zelf ramps is:

“Naast de materialen, is het belangrijkste om de onderlaag te overwegen. Het is cruciaal dat je de constructie niet direct op het gras of de grond plaatst. Zelfs geïmpregneerd hout zal onnodige schade oplopen als het op die manier wordt behandeld. Mijn beste advies is om de grond vlak te maken en tegels onder de constructie te leggen,” zegt hij.

In vele blauwdrukken en bouwplannen, worden de details over de schroeven niet genoemd. We raden aan dat je schroeven van 2.5 lang in in het deck schroeft behalve bij de multiplex, waar je gipsplaat schroeven van ongeveer 1.5 lang in schroeft.

Vind ontwerp sjablonen en ga winkelen

Gelukkig ben je niet de eerste die zijn eigen mini ramp bouwt. Het internet is je vriend, en er zijn vele verschillende stap voor stap bouwplannen. Sommige zijn gratis en sommige kosten een paar euro..

Rick Dahlen is een doe-het-zelf vader die zijn blauwdrukken heeft gepubliceerd voor een 91 centimeter hoge skateboard mini ramp en een 1.22 meter mini ramp. Deze plannen kunnen hier worden gedownload. Een andere plek om ontwerp sjablonen te vinden is xtremeskater.com, waar je blauwdrukken vindt voor alle verschillende soorten jumps, rails, ramps enz.

Een fatsoenlijke mini ramp kan worden gebouwd voor dezelfde prijs als een PlayStation. Dit is, uiteraard, gezegd met een slag om de arm, omdat de kwaliteit van de materialen waaruit je kunt kiezen het project duurder kan maken. We raden aan dat je een beetje extra geld besteed aan de materialen om de duurzaamheid en dus de levensduur van de ramp te verlengen.

Start met bouwen en ga skaten

Anders Pödenphant, die een ervaren ramp bouwer is, kan een mini ramp in ongeveer 20 uur bouwen. Maar bij het bouwen van zo'n constructie voor de eerste keer, schat hij in dat je ongeveer 30 uur nodig hebt voor het project - aangenomen dat je alleen bent.

Dus bouw vijf uur per dag. Mandag tot zaterdag en je bent klaar. En vergeet niet om zondag te reserveren om te gaan skaten!

Oh! Nog een ding!

Als je project je inspireert om een hoge en permanente constructie te bouwen, moet je wat onderzoek plegen in het lokale bestuursrecht. In de meeste buurten is er ruimtelijk beleid die de hoogte van achtertuin constructies reguleren, als ook de afstand tot de aangrenzende woning.

Als je visie van de skate constructie stuk loopt op de lokale regels, heb je een speciale vergunning nodig om door te gaan of heroverweeg het ontwerp of de plaatsing in de tuin. Anders kan de lokale gemeente je forceren om de constructie te verwijderen en je een boete geven - of je ouders.

Producten

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden