×
Menu

Derby Onderdelen

Welke uitrusting heb ik nodig voor Roller Derby?

Roller Derby is een geweldige sport die talloze uren plezier kan bieden. Zoals bij elke sport speelt de uitrusting een centrale rol in je prestaties. Of je nu één keer per week of elke dag speelt en oefent: uiteindelijk zal je roller derby uitrusting verslijten en moeten worden vervangen.

Derbyspelers moeten altijd de staat van alle onderdelen van hun derbyskates nakijken . Weten wanneer het tijd is om je onderdelen te vervangen, kan een groot verschil maken tijdens elk spel.

Wanneer moet ik mijn Roller Derby uitrusting vervangen?

De belangrijkste onderdelen van je derby rolschaatsen zijn de wielen, de plate en de toestop.

Rollerderby-wielen slijten afhankelijk van hoe vaak je ze gebruikt. Het wordt aanbevolen om altijd een reserveset klaar te hebben liggen. Wielen zijn een onderdeel van je derby uitrusting dat je regelmatig moet checken. Versleten wielen zijn altijd moeilijk te controleren tijdens het spel met het risico dat je je evenwicht verliest en valt, vooral bij hoge snelheden.

Ook baseplates moeten regelmatig worden nagekeken. Dit is het onderdeel van je rolschaatsen dat je wielen met je schoenen verbindt. Deze krijgen vaak harde klappen te verduren tijdens een derbywedstrijd. Als je het gevoel hebt dat je je rolschaatsen niet goed onder controle kunt houden of als je tekenen van beschadiging op je plates ziet, vervang ze dan onmiddellijk. Een paar defecte derbyplates kan je algehele stabiliteit in gevaar brengen en tot gevaarlijke valpartijen leiden.

Toestops moeten ook na elke wedstrijd worden gecontroleerd. De toestops zorgen er niet alleen voor dat rolschaatsers kunnen stoppen, maar stellen derbyspelers ook in staat om scherpere bochten te maken. Je kunt de hoogte van je toestops altijd aanpassen op basis van je vaardigheid en behoefte, zodat je je prestaties tijdens het spelen kunt verbeteren.

Start de bout altijd met het dragen van bescherming. Bekijk onze selectie Skate Bescherming!

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden