×
MENU

Segway Ninebot

Wat voor soort hekserij is een Segway hoverboard?

Een Segway board of een Segway Ninebot is een tweewielig zelf balancerende step. Het bedrijf heeft het patent van het Segway board, of kortweg segboard, sinds 2001 en heeft verschillende modellen uitgegeven sinds die tijd. In 2016 lanceerde het bedrijf de mini Segway, wat een kleinere versie van het board is en ook kan worden gebruikt als een kinder Segway.

Ieder Segway board wordt geleverd met andere specificaties en kenmerken. Het hoverboard bijvoorbeeld, is eenvoudig te dragen en kleiner dan de traditionele Segway step. Dus is het puur een kwestie van voorkeur en wat aan je behoefte voldoet bij het uitkiezen van een exemplaar.

Segway hoverboard - het verhaal en het drama

Het verhaal over Segway en Ninebot zou het script uit een film kunnen zijn. De Segway step werd uitgevonden in de Verenigde Staten van Amerika maar de uitvinders hadden wat problemen om deze nieuwe vorm van vervoer winstgevend maken.

In de tussentijd, in China, produceert een bedrijf genaamd Ninebot een soortgelijk product maar omdat Segway al het wereldwijde patent van de zelf balancerende step in handen had, werd dit niet goed ontvangen in Amerika. Segway startte een rechtszaak tegen Ninebot. Maar hoe ging Ninebot hiermee om? Ze kochten Segway op en voegden de twee bedrijven samen. Dus dat is de reden waarom onze zelf balancerende step zowel Ninebot als Segway wordt genoemd.