MENU
×

Snowboardbindingen voor kinderen

  Filter
Merken
Maat
Binding systeem
Hi Back hoogte

De kindersnowboard bindingen

Snowboard bindingen zijn een belangrijk onderdeel van je snowboard setup - ook voor kinderen en jonge snowboarders.

Snowboardbindingen helpen je om je voeten op zijn plaats houden op het snowboard. Het is ook door de kindersnowboard bindingen dat je ondersteuning en stijfheid krijgt, door de highback (het deel achter kuit) en de baseplate, wat de bodem van de snowboard binding is. De meeste van alle bindingen voor een kindersnowboard zijn de traditionele twee-band opstellingen met een enkel riem en een teen riem.

De kleinste snowboard bindingen voor je kind hebben maar één strap omdat het voetje zo klein is dat het niet nodig is om twee te hebben. Ze hebben verstelbare highbacks en een draaibare plaat of schijf in het midden van de baseplate die de binding aan het snowboard hecht.

Een kindersnowboard heeft voorgemonteerde inzettingen voor schroeven. De meeste merken die kindersnowboards bindingen maken, maken ook de kindersnowboards met vier schroeven (bekent als het 4 gaten systeem of het "standaard systeem").

Snowboard bindingen van je kind krijgen wat te verduren

In tegenstelling tot skibindingen zitten snowboard bindingen aan de buitenzijde. Daarom is het van essentieel belang dat de snowboard bindingen van je kind van goede kwaliteit zijn. Alle kindersnowboard bindingen die je in deze categorie vind zijn van goede kwaliteit en gemaakt van materialen die duizenden valpartijen kunnen overleven, terwijl je kind in zijn leer curve is om de beste snowboarder te worden die je kwaliteiten en genen toestaan.

Als laatste willen we er ook nog op wijzen dat de entry-level bindingen ideaal zijn voor de beginners, maar verwacht niet dat je kind te lang een beginner blijft. Je kind wil natuurlijk professioneler materiaal hebben als hij beter wordt, en omdat kinderen snel leren kan dit al snel gebeuren.