MENU
×

Kinderskistokken

Skistokken zijn een goede hulp om vooruit te gaan op een vlakke ondergrond en het helpt ook om een ​​betere balans te houden. Een goed idee wanneer je skistokken voor kinderen koopt is om te gaan voor verstelbare skistokken zodat ze meerdere seizoenen gebruikt kunnen worden. De zeer jonge kinderen beginnen meestal zonder skistokken, maar al snel willen ze skistokken hebben zoals de oudere kinderen en volwassenen. Aan het einde van de schacht, die je in de sneeuw zet, zit een ronde plastic schotel (teller). Deze teller helpt voorkomen dat de skistok te diep in de sneeuw zinkt.

Aluminium stokken voor kinderen

De meeste kinderskistokken zijn gemaakt van aluminium, die ideaal zijn voor kleine kinderen. Ze hebben een goed en licht gewicht tegen een goede prijs, en voldoen aan alle behoeften van het kind.

Hoe lang moeten skistokken voor kinderen zijn?

Skistokken hebben precies de juiste lengte, als je onderarmen horizontaal zijn als je de schachten in de sneeuw stopt. Je kunt ook de lengte nakijken door de stokken op zijn kop te draaien, zet je hand net onder de teller als je het in de sneeuw stopt. Als je onderarmen ook hier horizontaal zijn, heb je de juiste lengte. Als je de juiste gewoon lengte niet kunt vinden, is het beter dat de skistokken een beetje te kort zijn dan een beetje te lang. Als je veel in het park gaat skiën, is het misschien een goed idee om skistokken te kopen die 10-20 cm korter dan normaal zijn.