×
Menu

Race BMX Tandwielen

  Filter
Merken
Aantal tanden
Tandwiel installatie

BMX tandwielen: Geven je snelheid!

1-2-3 Start! Het starthekje opent en de rijders vliegen weg om op kop te gaan rijden. Een goede start is alles in het BMX racen, je moet snel accelereren en dat is precies waar je de race BMX tandwielen voor nodig hebt.

Een BMX tandwiel die wordt gebruikt door de meeste BMX rijders is gemaakt van een licht materiaal zoals aluminium of carbon om gewicht te besparen. Gewicht besparen is iets wat BMX rijders altijd in gedachten hebben.

Tanden zijn snelheid

Een BMX tandwiel die wordt gebruikt op een BMX racefiets heeft geen versnellingen. Daarom is het voor een BMX rijder belangrijk om het juiste aantal tanden op zijn tandwiel te hebben. Het aantal tanden op het BMX tandwiel bepaalt hoe snel de fiets accelereert en hoeveel kracht je kunt overbrengen op hoge snelheid. Dit heet ook wel de overbrengingsverhouding.

Je kunt de overbrengingsverhouding van je eigen BMX tandwiel zelf berekenen. Neem het aantal tanden van je tandwiel op de trapas en deel dit door het aantal tanden op het tandwiel op de achteras. Het resultaat van deze eenvoudige rekensom geeft je de overbrengingsverhouding.

Als je de overbrengingsverhouding wilt weten naar je achterwiel dan vermenigvuldig je de net verkregen verhouding met de diameter van je BMX wiel.

Je overbrengingsverhouding is groot als deze 58 or groter is, je gaat dan sneller, maar de start is langzamer. Het duurt langer om je topsnelheid te bereiken. Uit de startblokken wegspringen, heuvel omhoog, extra trappen uit de bocht enz is zwaarder met een hogere overbrengingsverhouding. Aan de andere kant zal een overbrengingsverhouding van 55 of minder je een snellere start geven, maar een lagere topsnelheid.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden