MENU
×

Convict Mini BMX onderhoud

Montage en Onderhoud Tips

Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker om hun fiets in top bruikbare staat te houden. We adviseren de gebruiker altijd om deze tips te volgen om de levensduur van het product te behouden.

• Om veiligheidsredenen moet je ervoor zorgen dat je de voor-en achterkant van de wielbouten volledig aanspant. Het is essentieel dat je dit doet. Het fietsen met losse bouten kan gevaarlijk zijn.

• Zorg altijd dat de ketting stevig vast zit om vallen tijdens het rijden te voorkomen. Maar pas op dat deze niet te vast zit, want dat kan invloed hebben op de prestaties van de fiets en dit kan zelfs de ketting laten knappen.

• Controleer voor gebruik altijd of de banden opgepompt zijn tot de juiste druk, 45 psi. Overpomp de banden nooit!

Draai altijd de kleine bouten van de wiel kern met een 3mm inbussleutel; ter voorkoming dat de bouten eruit vallen. Onze proeven hebben aangetoond dat de wielen nog steeds werken zonder de bouten, maar zorg ervoor dat je de bouten zo strak mogelijk aanspant zodat ze er niet uitvallen en kwijt raken. Bereid dit goed voor voordat je de fiets gebruikt.

• Voor de beste prestaties moet je de driver en tandwiel zo goed als je kunt afstemmen. Het mag nooit meer dan 3 mm uit lijn zijn. De juiste spacers, moeren en ringen zijn allemaal aanwezig. Dus bij het monteren van de fiets moet je ervoor zorgen dat je het achterwiel in de juiste positie plaatst en op de correcte manier bevestigd om een ​​volledig functioneel product te hebben. Dit is het belangrijkste deel van de montage.

• Je kunt om de ketting soepel te houden, een beetje vet of smeerolie aanbrengen rond de ketting van tijd tot tijd.

• Het is essentieel dat de inbusbouten aan de stem zo strak mogelijk worden vastgesteld om veiligheidsredenen. Dit is om te voorkomen dat het stuur beweegt terwijl je rijdt, dit kan gevaarlijk zijn. Je moet altijd een volwassene vragen om dit voor je doen om ervoor te zorgen dat ze zo stak mogelijk aangespannen zijn. Dit moet worden aangedraaid met een 6mm inbussleutel. Maak altijd gebruik van de juiste grootte om beschadiging / afronding van de bouten te voorkomen.

We begrijpen dat sommigen van jullie nieuw zijn in het samenstellen van een BMX bike. Elke doos bevat een gedrukte handleiding met visuele instructies en foto's, dit is ook beschikbaar in PDF formaat, of je kunt onze mini BMX montage video bekijken.

Producten

Populaire producten