MENU
×

Segboard Veiligheidsgids

Het is belangrijk dat je hoverboard op veiligheid is goedgekeurd, sinds goedkope knock-offs op de markt een risico voor de consument opleveren. Bij SkatePro zijn al onze hoverboards veiligheids goedgekeurd. Lees deze handleiding door om te weten te komen, waar je op moet letten bij het kopen van een veilig hoverboard.

Heet het nu Segway Board, Hoverboard of Airboard?

Verschillende namen worden geassocieerd met het Segway board, zoals hoverboard, balance board, airboard en segboard, maar het maakt niet uit hoe je het noemt, aangezien de verschillen tussen deze producten allemaal minimaal zijn. Desondanks aan de binnenkant van een segway board zijn er belangrijke verschillen die impact hebben op de gebruiker en de veiligheid. Je kan hier meer over lezen verderop in deze gids.

Segway boards in de media

Segway boards werden al snel populair eind 2015 en kwamen bovenaan verlanglijstjes van vele kinderen, jongeren en volwassenen. Maar de media heeft zich de laatste tijd gericht op incidenten, waarbij segboards in brand zijn gevlogen. Sommige fabrikanten zagen gewoon een grote kans in het snel verdienen van geld door de boards zo goedkoop mogelijk te produceren en verkopen om goedkoper te zijn dan de concurrentie. Om goedkoper te kunnen zijn dan de concurrentie, begonnen sommige fabrikanten geld te besparen op veiligheid en begonnen ze zodoende boards te verkopen met batterijen en opladers die snel oververhit konden raken.

Deze incidenten hebben bijgedragen aan de huidige onzekerheid onder segboard gebruikers, wat ook te begrijpen is. Echter, is er geen reden tot paniek. Niet alle segway boards zijn gevaarlijk. Ze komen op de markt met verschillende kwaliteit, zoals vele producten.

Hoe weet ik of mijn hoverboard veilig is?

Aangezien de meeste hoverboards gelijkwaardig zijn aan de buitenkant, is het gemakkelijk om te denken dat alle hoverboards hetzelfde zijn. Dit is echter niet het geval. De onderdelen die worden gebruikt in de hoverboard kunnen sterk variëren in kwaliteit en daarmee de veiligheid.

Maar dan als consument, hoe weet je of het hoverboard dat je gezien hebt veilig is? Als klant ben je verzekerd van een veilig hoverboard, als de producent veiligheidscertificaten en veiligheidskeuringen kan laten zien. Dat is de reden waarom we bij SkatePro ervoor zorgen dat we alleen hoverboards verkopen die veiligheidsgekeurd zijn, vanaf dag één doen we dit al. Bekijk onze certificaten en veiligheidslabels onderaan onze site.

Bovendien, als je een hoverboard koopt bij SkatePro, krijg je een engelse handleiding. We krijgen onze boards van een europese leverancier, waardoor de veiligheid voor onze klanten gewaarborgd is.

Bij SkatePro werken we met de gedachte dat we alles verkopen waarmee onze klanten actief zijn en plezier hebben, zonder pijn of verwondingen.

Certificaten en Veiligheids goedkeuringen

  • National Trading Standards in Engeland
  • IECEE
  • Promise Testing International
  • VDE Prüf- und Zertifizierungsinstitut

Download de testresultaten en certificaten voor onze iSkute boards en Frenzy boards .

Populaire producten