Gratis bezorging boven €100180 dagen bedenktijd Veilig betalen Inloggen  |  Contact |  Over SkatePro
SkatePro
Steppen
 Merken


 Deck ontwerp


 Materiaal
 Max. toelaatbaar gewicht
 Deck lengte

Kindersteppen

JD Bug Classic 1 StepPuky R7 KinderstepJD Bug Sky Bug Bel Step
Micro Mini StepPuky Kinderstep R03Micro 3-in-1 Kinderstep
Puky LR Kinder loopfietsRazor Kixi Mixi KinderstepMicro Light Kinderstep
Micro Sprite StepPuky Kinderstep R03LPuky Kinderstep R1
Micro Maxi StepRazor Kixi Kix KinderstepCars Mcqueen Kinderstep
Micro Mini SeatPlanes Dusty Kinder StepMicro Mini Rubberen Handvatten
Barbie step m/zeepbellenMicro Neon Mini Step

Hier vindt je steppen ontwikkeld met het oog op kinderen, om ervoor te zorgen dat ze een goede start krijgen in hun step carrière. Jongere kinderen kunnen het moeilijk vinden om normale steppen te gebruiken. Daarom adviseren wij ouders vaak om een step speciaal ontworpen voor jonge kinderen te kiezen.
Steppen voor kinderen zijn meestal lichter en hebben een lagere bar (stuur), om gemakkelijker macht over het stuur te hebben.

Er verschijnen steppen op de markt waar de wielen zijn gemaakt van plastic, en je moet deze modellen vermijden. Plastic wielen zijn minder prettig om mee te rijden, en ze breken sneller.

Kindersteppen met grote wielen

Er zijn veel verschillende soorten steppen voor kinderen, en ze hebben allemaal verschillende voordelen. Er bestaan verschillende steppen met grote wielen die solide zijn of met lucht. Grote wielen hebben de voorkeur voor kinderen, omdat ze het gemakkelijker maken om over kleine steentjes en oneffen oppervlakken te rijden, zonder verlies van de balans. Wielen met lucht verbetert het comfort.

Wij raden kinderen nooit aan om de step te gebruiken op hobbelige wegen, maar als ze dat toch willen doen, wil je misschien overwegen om een step met grote wielen en misschien ook wel lucht banden aan te schaffen.

3-wiel steppen voor kinderen

Reguliere steppen hebben 2 wielen, en vele steppen voor kinderen zijn gebouwd in hetzelfde patroon, maar er zijn veel innovatieve steppen op de markt die het traditionele ontwerp uitdagen. Eén daarvan is de 3-wiel step die betere stabiliteit heeft, vooral als het kind stilstaat. Veel kinderen hebben de neiging aan de voorkant van de step te staan, en daarom geeft het de beste stabiliteit als er 2 wielen voorop de step zitten.

Steppen met 3 wielen hebben wel het nadeel dat ze wat lastiger te bediennen zijn. Sommigen lossen deze uitdaging op door de twee wielen te verplaatsen naar de achterkant van de step.

SkatePro raad ouders aan 3-wiel steppen voor de jongste kinderen te kiezen, omdat ze voor een beter evenwicht zorgen, wat prettig is om mee te beginnen.